Офіційний сайт
дошкільного навчального закладу №6
"Шоколадка"

Відповідно до наказу Департаменту освіти Вінницької  міської ради  від 11. 01.2024 р. № 18 та навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Вінницької області 23. 01. 2024 р.  № НГ-7/947  з 13 по 17 травня 2024 року в комунальному закладі «Дошкільний  навчальний заклад №6 Вінницької міської ради» проведено Тиждень безпеки дитини, з метою практичного закріплення дітьми теоретичних знань, умінь та навичок з питань безпеки життєдіяльності та основ здоров’я, а також практичної перевірки здатності дитячого колективу, педагогічних працівників і обслуговуючого персоналу закладу дошкільної освіти грамотно та чітко діяти у разі загрози або виникнення  надзвичайних, несприятливих побутових або нестандартних ситуацій, в умовах загрози терористичного акту та в умовах ведення бойових дій на території України.

Пропонуємо до вашої уваги фотозвіт проведеної роботи!

Завідувачем Ларисою Гаріповою виданий наказ №12/од від 16.02.2024 року про проведення Тижня безпеки дитини. Згідно рекомендацій департаменту освіти Вінницької  міської ради, Освітньої  програми  для дітей від 2 до 7 років «Дитина», у закладі  дошкільної освіти заплановано та проведено ряд заходів:

В групі №1, №2 (діти 3-го року життя) вихователем Юлією Волинець організовано та проведено заняття «Будь уважним на дорозі», «Абетка безпеки»; бесіди з дітьми «Сірники – це небезпека», «Грибна доріжка», «Свої і чужі»; консультації та бесіди з батьками «Безпека вашої дитини», «Абетка безпеки», «Безпека дитини вдома»; дидактичні  ігри «Їстівні та отруйні гриби», «Небезпечні предмети», «Вогонь добрий, вогонь злий», «Оціни вчинок» (правила поводження під час пожежі), «Я в біду не попаду» (номери служб порятунку), «Як учинити?», читання тематичних творів дитячої художньої літератури, обговорення за змістом, ігри з книжками на колесах «Автобус», «Абетка безпеки». Проведені педагогом заходи розширили знання  дітей про вулицю та дорогу, дорожні знаки; закріпили знання про елементарні правила дорожнього руху.

В групах №3, №4 (діти 4-го року життя) вихователями Аллою Гончарук, Ганною Климчук, Юлією Петрук, Інною Шіроковою підготовлено та проведено заняття «Коли електроприлади бувають небезпечні?», «Користь та небезпека від вогню»; бесіди з дітьми «Коли вогонь друг, а деколи - ворог?», «Користь та небезпека від комах», «Отруйні рослини, ягоди і квіти», «Світлофор Моргайчик», «Дітям про грозу», «Маленькі пішоходи», «Безпечне катання на самокатах та гойдалках», «Про зустріч з незнайомими дітьми», «Невідомі предмети», «Будь обережним на дитячому майданчику», «Дії під час пожежі»; дидактичні ігри «Безпечно - небезпечно», «Дорожні знаки», «Лепбук вчить, як на світі жить», «Червоний, жовтий, зелений», «Відгадай за описом», «Їстівні – не їстівні гриби», «Сам вдома», «Світлофор Моргайчик», «Оціни вчинок», «Як вчинити?», «Чим можна гратися, чим ні?», «Важливі номери телефонів», «Пожежний щит», «Що потрібно для роботи?»; сюжетно-рольові ігри «Пожежники», «Лікарня», «Дорожній рух», «Аптека», «Транспорт»; консультації та бесіди з батьками «Сам вдома», «Дитячий травматизм», «Уникаємо харчових отруєнь», «Як швидко заспокоїти та зняти стрес у дитини?», «Правила пожежної безпеки для батьків та дітей», «Як створити безпечний простір вдома?», «Як уникнути пожежі?», «Вибухонебезпечні предмети», читання тематичних творів дитячої художньої літератури та обговорення за змістом. Проведені педагогами заходи сформували та розширили у дітей уявлення про значення вогню в житті у людей та шкоду під час необережного поводження з ним, закріпили знання про те, що вогонь буває злим і добрим, може приносити користь та шкоду.

В групах №5, №8 (діти 5-го року життя) вихователями Лілією Литвинюк, Людмилою Заграй, Мариною Чернетою, Тетяною Шиловою підготовлено та проведено заняття «Хто такий незнайомець?», «Правила поведінки під час повітряної тривоги», тематична  розвага «Юні пожежники»; екскурсії до стенду пожежної безпеки, до Алеї безпеки, моделювання ситуацій «Мама чи тато», «Пожежна намагаються з тобою перейти вулицю в недозволеному місці. Твої дії?»; бесіди з дітьми «Сам вдома», «Безпека в побуті», «Чи можна гратися на дорозі?», «Вибухові предмети», «Будь уважним на дорозі», «Діти біля водойми», дидактичні ігри «Небезпечні предмети», «Добре - погано», «Екологічний світлофор», «Якщо?», «Щоб не трапилось біди», «Набери номер», «Мінна безпека», «Кольори світлофора», «Ворог – друг, вогонь - ворог»; сюжетно-рольові ігри «Пожежники», «Транспорт», «Водії та пасажири», «Вулиця та транспорт», «Абетка безпеки», «Швидка допомога», «Лікарня»; консультації та бесіди з батьками «Правила користування електроприладами», «Особиста безпека дитини», «Правила поведінки під час повітряної тривоги», «Чи варто відпочивати зараз у лісі?», «Мінна безпека: відпочинок на природі»; читання тематичних творів дитячої художньої літератури та обговорення за змістом.  Проведені педагогами заходи розширили у дітей елементарні знання про користування електроприладами, правилами техніки безпеки,  закріпили правила поведінки під час повітряної тривоги.

В групах №6, №7 (діти 6-го року життя) вихователями Іриною Мазурик, Світланою Антепою, Оксаною Книгою організовано та проведено заняття «Сигнал «Увага всім!» (школа екстремальних ситуацій), «Небезпечні предмети та знахідки», тематична  розвага «У країні Світлофорних знаків»; бесіди з дітьми «Ворог – друг, вогонь - ворог», «Сміттєва небезпека», «Природні і стихійні лиха», «Як поводитися під час пожежі», «Ліки – друзі, ліки – вороги»; дидактичні ігри «Ми пішоходи», «Можна, не можна», «Відгадай за описом», «Безпека на вулиці», «Врятуй вірних друзів», «Світлофор Моргайчик», «Оціни вчинок», «Служба порятунку», «Безпечні та  небезпечні предмети», «Я в біду не потраплю. Куди дзвонити у разі небезпеки?», «Познач цеглинкою дорожній знак»; сюжетно-рольові ігри «Лікарня», «Пожежники», «Водії», «Рятувальники»; рухливі ігри «Світлофор», «Горобчики і автомобіль», «Не боюсь», «Хитра лисиця», «Хто швидше до прапорця»; консультації та бесіди з батьками «Дії населення в надзвичайних ситуаціях», «Ліки – друзі, ліки - вороги», «Правила надання першої домедичної допомоги під час травм та нещасних випадків», «Причини пожеж. Сам вдома. Небезпечні ситуації», «Отруйні речовини. Вплив на організм людини», «Безпека вашої дитини», «Безпека дорожнього руху в умовах воєнного стану», «Поведінка батьків – приклад для наслідування»; читання тематичних творів дитячої художньої літератури, обговорення за змістом; моделювання проблемних ситуацій, розгляд сюжетних картин. Проведені заходи педагогами розширили знання у дітей про необхідні знання, уміння та навички щодо безпеки життєдіяльності дітей, вміння використовувати отриманні знання в повсякденному житті; виховували обачність, турботу про власне життя, вміння правильно діяти в надзвичайних ситуаціях.

Педагогами всіх вікових груп оформлено куточки «Безпека дитини», проведено конкурс дитячого малюнку «Про себе дбати, лиха не мати!», поновлено картотеку дидактичних ігор «Безпека для малих та дорослих», упорядковано папки  – пересувки  до Тижня безпеки дитини.  Вихователем-методистом Оксаною Іскрою проведено з педагогами практичний семінар «Знай, умій, дотримуйся!», розгляд проблемних ситуацій «Знаєш сам — навчи іншого!»; поновлено інформаційно – довідковий куточок, підготовлено та опрацьовано навчально-методичний та наочний матеріали  з даної тематики; розроблено методичні рекомендації, поради, пам’ятки. Вихователем  – методистом Оксаною Іскрою організовано перевірку знань, умінь та навичок дітей дошкільного віку з основ безпеки життєдіяльності та норм поведінки під час надзвичайних ситуацій, завгоспом Анною Прогонюк здійснено перевірку стану засобів пожежогасіння, евакуаційних виходів, електроприладів, наявність інструкцій з техніки безпеки на робочих місцях та виконання працівниками вимог безпеки життєдіяльності.