Офіційний сайт
дошкільного навчального закладу №6
"Шоколадка"

Відповідно до наказу  департаменту освіти Вінницької міської ради №432 від 29.09.2023р. в комунальному закладі «Дошкільний навчальний заклад №6 Вінницької міської ради» в період з 02 по 06 жовтня 2023 року  проведено тижневик протипожежних заходів, з метою вжиття попереджувальних заходів з пожежної безпеки, виконання вимог законодавчих та нормативних актів з пожежної охорони, на виконання Закону України «Про пожежну безпеку», посилення протипожежного захисту освітянських об’єктів.

Згідно рекомендацій департаменту освіти Вінницької міської ради, Освітньої  програми  для дітей від 2 до 7 років «Дитина», завідувачем Ларисою Гаріповою видано наказ №206/од від 29.09.2023р. «Про проведення тижневика протипожежних заходів», вихователем - методистом Оксаною Іскрою  розроблено план заходів щодо проведення тижневика протипожежних заходів. Вихователями всіх вікових груп проведено тематичні дні «Світ з теплим вогнем, світ без пожежі» (02.10.2023), «Життя маємо – за нього відповідаємо» (03.10.2023),  «Небезпечні пустощі» (04.10.2023), «Немає лиха, коли все тихо» (05.10.2023), «Запам’ятай важливі номери телефону» (06.10.2023).

Пропонуємо вам фотозвіт проведеної роботи.

В групі №1, №2 (діти 3-го року життя) вихователями Іванною Левченко, Тетяною Бородій, Тетяною Загородньою організовано та проведено заняття «Щоб не трапилось біди», «Маленькі пожежники»; бесіди з дітьми «Ведмедик Мишко приніс сірники у садок», «Вогонь – корисний, вогонь – шкідливий!», «Сірники – це небезпечно»; бесіди з батьками «Формування основ пожежної безпеки у дітей раннього віку», «Сам вдома»; дидактичні  ігри «Маленькі пожежники», «Кому що потрібно?», «Чим можна гратися?», «Вогонь – ворог, вогонь - друг»; читання тематичних творів дитячої художньої літератури та обговорення за змістом; сюжетно – рольові ігри «Лікарня», «Водії». Проведені заходи сформували у дітей уявлення про причини виникнення пожеж, про способи гасіння пожеж, сприяння запобіганню пожеж, що виникають від гри дітей з вогнем.

В групах №3, №4 (діти 4-го року життя) вихователями Аллою Гончарук, Ганною Климчук, Юлією Петрук, Інною Шіроковою організовано та  проведено заняття «Вогонь – ворог, вогонь – друг», «Немає лиха, коли все тихо»; читання тематичних творів дитячої художньої літератури та обговорення за змістом, розгляд ілюстрацій «Пожежна безпека»; моделювання проблемних ситуацій, розгляд сюжетних картин; спостереження за пожежним куточком (інвентарем); бесіди з дітьми «Служба порятунку», «Небезпечні пустощі», «Розкажи про пожежну машину», «Сірники не іграшка», «Запам’ятай важливі номера телефону», «Немає лиха, коли все тихо»; дидактичні ігри «Коли вогонь буває добрим, коли злим», «Запам’ятай важливі номери», «Чому не можна?», «Небезпечно чи ні?», «Що згодиться при пожежі?», «Безпечні та небезпечні іграшки», «Пожежний щит», «Що потрібно пожежникам?»; сюжетно-рольові ігри «Пожежники»,  «Сім’я»,  «Лікарня»; бесіди з батьками «Діти і вогонь», «Правила пожежної безпеки»,  «Безпечний відпочинок на вихідні», «Поведінка батьків – приклад для наслідування». Проведені заходи сформували у дітей елементарні правила поведінки з небезпечними предметами; розширили поняття про користь та небезпеку вогню, причини виникнення пожежі, закріпили елементарні дії дитини під час пожежі.

В групах №5, №8 (діти 5-го року життя) вихователями Лілією Литвинюк, Людмилою Заграй, Тетяною Шиловою, Мариною Чернетою організовано та проведено заняття «Небезпечні предмети – не іграшка», «Вогонь хай творить лиш добро»,читання творів «Кицькин дім», «Маленькі пустощі» Л.Яковенко, Б.Бойко «Догралися!», Н.Лазько «З сірниками не можна гратися»; розгляд проблемних ситуацій «Ми пожежники»; моделювання ситуацій: «101 – коли телефонувати, як діяти», «Пожеже в сусідні квартирі. Твої дії», розфарбування пожежної машини, набір карток «Небезпечні пустощі», бесіди з дітьми «Велика книга правил поведінки вихованих дітей», «Вогонь – це тепло і затишно! Рятівні номери», «Життя маємо, за нього відповідаємо», «Чим небезпечні сірники?», «Вогонь – ворог, вогонь – друг», «Сірник маленький, вогонь великий»; сюжетно-рольові ігри «Водії», «Швидка допомога», «Пожежники», «Лікарня»; дидактичні ігри «Незнайомі предмети», «Сам вдома», «Лихо мене обмине», «Вогонь – друг, вогонь – небезпека», «Небезпечні пустощі», «Оціни вчинок», «Безпечні та небезпечні іграшки», «Щоб не трапилось біди», «Збери пожежну машину», «Горить – не горить»; бесіди з батьками «Безпека дитини вдома», «Правила пожежної безпеки», «Діти і вогонь: що потрібно знати батькам?», «Дії під час виникнення пожежі». Проведені заходи розширили знання у дітей про призначення різних машин.

В групах №6, №7 (діти 6-го року життя) вихователями Наталією Драмарецькою, Іриною Мазурик, Світланою Антепою, Оксаною Книгою підготовлено та проведено заняття «Світ з теплим вогнем, світ без пожежі», «Небезпечні пустощі», «Немає лиха, коли все тихо»; бесіди з дітьми «Сірники не іграшка» ,  «Вогонь – друг, вогонь - ворог» , «Машини спеціального призначення»,  «Чарівний сірничок»,  «Здоров’я понад усе», «Користь та шкода від вогню», «Життя маємо, за нього відповідаємо», «Запам’ятай важливі номера телефону», «5 правил безпечного відпочинку», Правила поведінки з сірниками», рухливі ігри «Птахи і зозуля», «Гуси-лебеді», «Ведмідь і бджоли», «Хто перший добіжить до прапорця»,  «Мисливці і зайці», «Цілься краще», «Вудочка», «Хто краще стрибне»,  «Піжмурки», «Відгадай, чий голос», сюжетно-рольові ігри «Лікарня», «Рятувальники», «Пожежники»; дидактичні ігри «Чому не можна?», «Скринька безпеки» ,  «Горить – не горить» , «Один вдома» ,  «Допоможи собі сам» , «Оціни вчинок» , «Набери номер», «Картинку склади, номер екстрених служб назви», «Ми пожежники», бесіди з батьками «Безпека малюка вдома», «Як навчити дітей правил пожежної безпеки»,  «Дитячий травматизм»,  «Не залишайте дітей самих»,  «Здорова дитина – щаслива родина», «Небезпечні іграшки в руках дитини», «Безпека дитини вдома», «Пожежнонебезпечні ситуації в житті», читання тематичних творів дитячої художньої літератури та обговорення за змістом. Проведені педагогами заходи сформували у дітей елементарні уявлення про протипожежний куточок ЗДО, його призначення; ознайомилися з предметами, які є в ньому; розширили знання про спосіб гасіння пожежі, ознайомилися з рятувальними засобами.

Членами комісії по охороні праці перевірено протипожежний стан всіх об’єктів, наявність планів евакуації, первинних засобів зв’язку. Проведено перевірку шляхів евакуації (коридори, тамбури та східці) на рахунок захаращеності, переконалися у можливості швидкого і безперешкодного відкриття дверей при евакуації. Педагогами всіх вікових груп оформлено виставку малюнків до тижневика протипожежних заходів. Заклад забезпечено  необхідними засобами пожежогасіння, телефонним зв’язком та цілодобовою охороною.