Офіційний сайт
дошкільного навчального закладу №6
"Шоколадка"

Інформація про проведення  тижневика протипожежних заходів

в комунальному закладі «Дошкільний навчальний заклад №6 Вінницької міської ради»

в період з 04.10. по 08.10.2021 р.

Відповідно до наказу  департаменту освіти Вінницької міської ради №474 від 30.09.2021р. в комунальному закладі «Дошкільний навчальний заклад №6 Вінницької міської ради» в період з 04 по 08 жовтня 2021 року  проведений тижневик протипожежних заходів, з метою вжиття попереджувальних заходів з пожежної безпеки, виконання вимог законодавчих та нормативних актів з пожежної охорони, на виконання Закону України «Про пожежну безпеку», посилення протипожежного захисту освітянських об’єктів.

Завідувачем Гаріповою Л.В. виданий наказ №173 від 01.10.2021р. «Про проведення тижневика протипожежних заходів». Під час тижневика протипожежних заходів проведено заходи відповідно до розробленого плану. Вихователями всіх вікових груп проведено тематичні дні «Світ з теплим вогнем, світ без пожежі» (04.10.2021), «Життя маємо – за нього відповідаємо» (05.10.2021),  «Небезпечні пустощі» (06.10.2021), «Немає лиха, коли все тихо» (07.10.2021), «Запам’ятай важливі номери телефону» (08.10.2021).

В групах №1, №2 (діти 3-го року життя) вихователями Левченко І.В., Монастирською А.С., Руденко Н.М., Чернетою  М.І. організовано та проведено заняття «Малечі про небезпечні речі», «Маленькі пожежники»; бесіди з дітьми «Дотримання правил протипожежної безпеки», «Небезпечні іграшки», «Вогонь – корисний, вогонь – шкідливий!», «Часом гра, не призводить до добра», «Сірники – це небезпечно»; бесіди з батьками «Формування основ пожежної безпеки у дітей раннього віку», «Сам вдома»; дидактичні  ігри «Маленькі пожежники», «Як учинити?», «Що можна, а що ні?», «Оціни вчинок», «Чим можна гратися?», «Вогонь – ворог, вогонь - друг»; читання тематичних творів дитячої художньої літератури та обговорення за змістом; сюжетно – рольові ігри «Лікарня», «Водії». Проведені педагогами заходи сформували у дітей уявлення про причини виникнення пожеж, про способи гасіння пожеж, сприяння запобіганню пожеж, що виникають від гри дітей з вогнем.

В групах №6, №7 (діти 4-го року життя) вихователями Драмарецькою Н.М., Мазурик І.А., Антепою С.М., Книгою О.А.   підготовлено та проведено заняття «Що ми знаємо про вогонь?», «Вогонь друг чи ворог?», розгляд проблемних ситуацій «Школа екстремальних ситуацій», «Ми пожежники»; бесіди з дітьми «Сірник маленький, а біда велика», «Небезпечний вогонь», «Запам’ятай важливі номери телефону», «Правила поведінки  під час виникнення пожежі», рухливі ігри «Знайди де сховано», «Влучи в коло», «Знайди свій будиночок», сюжетно-рольові ігри «Лікарня», «Рятувальники», «Сім’я»; дидактичні ігри «Горить – не горить», «Склади електричний предмет», «Оціни вчинок», «Небезпечні предмети», «Дорожні знаки», «Я в біду не потраплю» (номери служб порятунку), бесіди з батьками «Безпека дитини вдома», «Небезпека пожежі», «Сірничок малий, а біда велика», «Правила надання першої допомоги при травмах, нещасних випадках», читання тематичних творів дитячої художньої літератури та обговорення за змістом. Проведені педагогами заходи сформували у дітей елементарні правила поведінки з небезпечними предметами; розширили поняття про користь та небезпеку вогню, причини виникнення пожежі, закріпили елементарні дії дитини під час пожежі.

В групах №3, №4 (діти 5-го року життя) вихователями Гончарук А.М., Рижковою І.І., Петрук Ю.Л., Шіроковою І.С. організовано та  проведено заняття «Небезпечні пустощі», «Сірники – це небезпечно», «Про вогонь наш треба знати – з ним не можна жартувати»;  читання тематичних творів дитячої художньої літератури та обговорення за змістом, розгляд ілюстрацій «Пожежна безпека»; спостереження за пожежним куточком (інвентарем); бесіди з дітьми «Причини виникнення пожежі», «Сірники – не іграшка», «Чому не можна палити листя?», «Небезпечні знахідки», «Навколо електроприлади», «Пожежна безпека електричних приладів», «Оціни вчинок»»; дидактичні ігри «Що згодиться при пожежі?», «Склади електричний предмет», «Небезпечно чи ні», «Виклик допомоги», «Електроприлади», «Правила пожежної безпеки»; сюжетно-рольові ігри «Пожежники», «Транспорт», «Сім’я», «Водії», «Лікарня»; бесіди з батьками «Діти і вогонь»,  «Безпечний відпочинок на вихідні», «Пожежна безпека в громадських місцях», «Поведінка батьків – приклад для наслідування». Проведені педагогами заходи сформували у дітей елементарні уявлення про протипожежний куточок ЗДО, його призначення; ознайомилиcя з предметами, які є в ньому; розширили знання про спосіб гасіння пожежі, ознайомилися з рятувальними засобами.

В групах №5, №8 (діти 6-го року життя) вихователями Литвинюк Л.Г., Кардаш Є.Л., Шиловою Т.А.,  Буркан  О.І. організовано та проведено заняття «Вогонь – друг, вогонь - ворог», «Ознайомлення з інвентарем у протипожежному куточку»; бесіди з дітьми «Користь та шкода від вогню», «Безпека дитини вдома», «Коли вогонь стає ворогом?», «Якщо сталася пожежа?», «Яку біду може спричинити вогонь?», «Небезпечні предмети», «З сірниками не можна гратись»; сюжетно-рольові ігри «Транспорт», «Водії», «Швидка допомога», «Пожежники», «Лікарня»; дидактичні ігри «Щоб не трапилось біди», «Обери небезпечні предмети», «Відгадай за описом предмети для гасіння вогню», «Спеціалізовані машини», «Оціни вчинок», «Склади електричний предмет»; бесіди з батьками «Безпека дитини вдома», «Правила пожежної безпеки», «Діти і вогонь: що потрібно знати батькам?», «Формування у дітей ситуаційної грамотності», «Дії під час виникнення пожежі»; читання тематичних творів дитячої художньої літератури, обговорення за змістом; моделювання проблемних ситуацій, розгляд сюжетних картин. Проведені заходи розширили знання у дітей про призначення різних машин, взаємозв’язок у роботі  пожежників і лікарів швидкої медичної допомоги, створювали ігрові проблемні ситуації, в яких свідомо навчалися дотримуватися правил протипожежної безпеки, реально оцінювали можливу небезпеку.

Педагогами всіх вікових груп оформлено виставку малюнків до тижневика протипожежних заходів.

Музичними керівниками Соколовською Л.К., Гурц Ю.В., інструктором з фізичної культури Коняхіною К.Б. підготовлено та проведено тематичну розвагу  для дітей старшого дошкільного віку «З вогнем не будемо жартувати – про небезпеку потрібно знати!», з метою ознайомлення дітей з причинами виникнення пожеж та з елементарними правилами, які потрібно виконувати, щоб запобігти пожежі; формування свідомого прагнення бути здоровим, вчасного надання правил першої домедичної допомоги при нещасних випадках,  використання точних знань у подоланні різних перешкод та виконанні завдань.

Членами комісії по охороні праці перевірено протипожежний стан всіх об’єктів, наявність планів евакуації. Об’єкти забезпечено необхідними засобами пожежогасіння, телефонним зв’язком та цілодобовою охороною. Переглянуто маршрути пересування сторожів. Проведено перевірку шляхів евакуації (коридори, тамбури та східці) на рахунок захаращеності, переконалися у можливості швидкого і безперешкодного відкриття дверей при евакуації. З обслуговуючим персоналом додатково проведено інструктаж з правил безпеки на випадок надзвичайної ситуації, з учасниками освітнього процесу проведено позаплановий інструктаж з питань неухильного виконання вимог пожежної безпеки та надзвичайних ситуацій.